Wednesday, November 13, 2013

Makcik Siti menang AWARD!!!



 Assalamualaikum...


Sebenarnya, dah lama nk hapdate entri ni tp malu plak (tersipu-sipu gigit jari)...bukannya malu apa tp award ni bukan lah hebat sgt jika nk dibandingkan dengan anugerah  skrin ko juara lagu ko shout award ko tp bagi aku ni anugerah paling ditunggu rakan2 media di terengganu la katanya.

Bukan apa, sebab kalo media di KL tu mcm2 anugerah hado tp kat sini anugerah ni je la yg hadoooo tu pun ada juga yg boikot tak nak join..tak tau la aku nape jd mcm tu..bg aku siapa pun penganjur atau apa pun jenis award yg dibuat aku join je beb...ye la sape la nk bgi duit free2 je kan...;-p

Award ni merupakan anjuran Kelab Wartawan Terengganu atau nama glemernya KAWAT. seingat aku dan 4 thn aku masuh anugerah ni.tahun pertama aku tak menang apa2 award, thn kedua aku ada menang kategori berita tempat kedua (RM1,000)  dgn kategori  Penulisan Berita Ekonomi Terbaik tempat pertama (RM1,500). tp masa tu aku tak g amik anugerah tu sbb aku ada kat KL so aku wakilkan member aku je la.huhuhuh.nak baca lanjut kat sini - sini




Tahun lepas plak, aku menang lagi dua kategori iaitu  Penulisan Berita Terbaik tempat pertama (RM1,500) dengan kategori  Berita Pendidikan Terbaik tempat ketiga (RM750) tp masa ni aku ada siap bwk suami tercinta lg teman..hehehe... adik aku pun penah wat entri tu...nak baca lanjut kat sini 






                                                                                          geng2 hapenning

Masa tahun lepas temanya smart casual, bukan main lagi nk cari baju tema tu tp tu lah dah namanya reporter mmg tak dek masa la nk pk baju apa nak pakai...last2 pakai je jubah lama cuma tambah dgn jaket pink kolor ni je...hasilnya gitu la...




                                                                               seksi tak suami ku...ahakkksss



Tahun ni plak, anugerah tu buat dekat TH Hotel & Convention Centre. gah jugak la sbb ada retis dtg...tp retis veteran la antaranya zur eda dgn rohana jalil.mak aku suka la ni sbb geng2 diorg kan. thn ni temanya glamor bling-bling.hehehe aku suka tema ni tp tu la aku dah tau dah brapa kerat je nnt yg pakai glemer pun sbb media trganu sume pemalu2 org nya.mmg aku n da geng je la yg vogue nnt.

Thn ni pun aku bawak en suami teman tp awal2 aku dah bg tau bahawasanya aku tak menang apa2 anugerah sbb stori yg di hantar tu tak lah strong sgt berbanding thn sebelum ni. so dia kata takpe la kita g makan je la.

Tp sehari sebelum tu aku ada kol mak aku bg tahu psl award ni so aku mintak la dia doa mana lah tau tersangkut 1 kategori tempat ketiga kan...rezeki baby la katakan...hehehe..

tp betul la kata org kan, kalo kita ada anak ni mmg murah rezeki. tak sia2 aku beli tudung bling2 RM35 hengget dengan kasut baru RM49 hengget nk vogue punya pasal kan...sbbnya jeng jeng...aku menang 2 kategori malam tu...siapa sangka kan..walau hanya tempat ketiga...alhamdulillah mmg betul2 rezeki baby..:-)

Malam tu mmg dgn muka cuak sgt naik pentas sbb tak sangka aku menang kategori Berita Pendidikan Terbaik tempat ketiga (RM750) n br je duduk tak panas bontot sekali lagi nama aku dipanggil sbb menang kategori Berita Ekonomi Terbaik tempat ketiga (RM750)...mmg termengah2 aku naik tangga masa tu...mmg tak sangka la..seronok sangat la en suami aku yg kat bawah pentas ms tu sbb dah berangan nk g menghabiskan duit tergolek yg aku dpt tu...hahahaha

ni antara gambar yg sempat snap la memandangkan aku ni mak buyung so tak larat nk pose banyak2 kan...



                                       dr kanan : Presiden Kawat, Ayob Mamat. Mr J. Hunter




                                   dari kanan : Juju vogue , Shaq bella meletup, apis macho man



                        dan mempersembahkan...en suami yg hensem bermisai....namanya Johny  depppp


thn ni ada kejutan berlaku sbb utk pertama kalinya bos kosmo yg aku panggil Mok (Nadzarul Amir Azam menang dua kategori utama iaitu Rencana dan Berita...tempat pertama uolllsss...so lamsem dia rembat RM3,000 la malam tu...biasanya anak buah dia Manirah Othman yg rembat kategori tu tp thn ni dia cuma menang kategori sukan tempat pertama (RM1,500).




                 hah ni la dia Mok nazatul amir..hahahhaa ... yg sebelahnya tu Manirah Othman juara bertahan        

Itulah yg dinamakan rezeki kan.sape nk bagi duit free dan bagi aku ia satu kepuasan utk aku terus bekerja dalam bidang ni walaupun hari2 rasa nk behenti kejer sbb keje sebagai reporter ni mmg mencabar fizikal mental uoolllllssss...silap2 hari bulan blh mental...

tp dgn penganjuran mcm ni buat golongan seperti aku ni rasa berbaloi sbb dihargai selain rasa puas...ala mcm award retis2 tu la cuma bezanya kitorg tak fofular je mcm retis je la..baju pun tak dek yg taja...hahaha..apapun doakan aku thn depan ada luck lg hokay...aminnnnn


p/s - Cuba korg kira berapa jumlah duit yg makcik dapat semua2 sekali utk tiga tahun makcik gondol anugerah tu?hahahaha. kalau pk2 balik mmg tak kan ada org nk bg free bnyk mcm tu kan.jadi bekerja la kito sekueknyo ye...paling penting jgn lupa berkongsi dgn mereka yg memerlukan ye adik2...



4 gatal jari:

Shak Bella said...

akak suka dek

anna alaui said...

rajin pun ko update belog...kitorang harap ko menang tiap2 tahun...boleh lah makang besar..haha..

Airunnisa Alaui said...

shaq - saje suka2 je nih...:-)

Airunnisa Alaui said...

na, aku tak la rajin sgt tp ari tu btl2 boring tak tak tau nk watpe so kebetulan ada gmbr update je la...hahahaha

Post a Comment